Padov

Bd. Republicii Nr.13-15, Complex Victoria, Reşiţa
Program: L-V: 07:30-19:30 S: 08-17:30 D: Închis
+40751 772 520
andranis01@gmail.com
Contactaţi-ne

Covrigeii bunicii


Covrigei fragezi și gustoși, perfecți pentru gustări rapide sau mese speciale. Rețetă ușor de urmat, pentru un rezultat delicios.

Ingrediente

  • 500g făină albă
  • 200g unt
  • 200g telemea rasă
  • 2 ouă (unul pentru aluat și unul pentru uns)
  • 2 linguri smântână
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1 linguriță sare

Mod de Preparare

  1. Într-un bol, cerneți făina împreună cu praful de copt și sarea.
  2. Adăugați untul rece și frământați până obțineți o textură nisipoasă.
  3. Adăugați telemeaua rasă, un ou și smântâna, amestecând până când ingredientele sunt bine încorporate.
  4. Frământați aluatul până devine omogen și nelipicios. Dacă e nevoie, adăugați puțin lapte.
  5. Lăsați aluatul să se odihnească 15-20 de minute la frigider.
  6. Întindeți aluatul într-o foaie subțire și decupați formele de covrigei sau modelați-i manual.
  7. Așezați covrigeii pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, ungeți-i cu ou bătut și, opțional, presărați semințe sau telemea deasupra.
  8. Coaceți în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 15-20 de minute, până se rumenesc ușor.